L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat les clàusules de la licitació per a la redacció del projecte de l'estació de tractament d'aigua potable amb un cost de 3,5 milions. La planta ha de resoldre la problemàtica de la sortida d'aigua tèrbola en època de fortes demandes per l'excés de ferro i manganès a les canonades. També es van aprovar els plecs de clàusules per a la contractació dels serveis de recollida de residus i neteja viària i de gestió i manteniment de l'abastament d'aigua potable.

L'Ajuntament està tramitant la concessió d'aquests dos serveis perquè s'han de renovar.

Per al servei d'aigua es preveu un contracte pont de només un any de durada, més la possibilitat d'un de pròrroga, amb l'objectiu que mentrestant es pugui construir l'estació de tractament d'aigua potable que es preveu fer al municipi i que ha d'acabar amb l'excés de ferro i manganès a les canonades.

El mateix ple va aprovar els plecs per a la redacció del projecte. El consistori ja disposa d'una subvenció de la Generalitat d'1,7 milions per tal de tirar endavant la redacció del projecte. Aquesta inversió es preveu que no repercuteixi en el rebut de l'aigua i que el consistori hi pugui fer front amb el romanent de tresoreria positiu amb què s'ha tancat l'any. L'alcalde, Víctor Puga, va exposar que el fet d'haver-hi la subvenció fa que estiguin obligats a tirar-ho endavant amb la màxima urgència.

Pel que fa al servei de recollida de residus i neteja viària, es torna a posar a concurs per un termini de cinc anys. El nou contracte preveu incrementar la freqüència de la recollida i la neteja, desplegar la recollida orgànica, que ara només estava en alguns sectors, renovar els contenidors actuals i millorar la dotació de maquinària, entre altres aspectes. A més, es crearà una comissió de seguiment amb representació dels diferents grups municipals.

En el ple celebrat dilluns també es van acordar les condicions que han de regir l'alienació de la xarxa de cable del municipi.

La regidora d'ERC, Etna Estrems, i el regidor no adscrit Xavier Ballesta van plantejar l'interès en què es pogués posar a debat i estudiar la municipalització dels serveis per altres renovacions.