El Festival Còmic de Figueres ha donat a conèixer el cartell de la seva dotzena edició amb més d'una desena d'espectacles a diferents espais de la ciutat. Es mantindrà, a més, la carpa amb actuacions gratuïtes a plaça Catalunya. The Black Blues Brothers, Compagnia Baccalà, el Mag Lari o Capa i Espasa són alguns dels artistes convidats a un festival que se celebrarà del 17 al 21 d'abril.

La Gala Inaugural, que en anteriors edicions ha tingut un ple absolut, serà el 18 d'abril amb Guillem Albà i la Marabunta, Marcel Tomàs, Capa i Espasa, Trygve Wakenshaw.

Guru Dudu, provinent d'Austràlia, els kenians The Black Blues Brothers, la Copagnia Baccalà, el figuerenc Jair Dominguez, Impro Barcelona, Capa i Espasa, Valeria Guglietti, Elastic & Francesca, Trygve Wakenshaw & Barnie Duncan i el Mag Lari són els espectacles programats.

El teatre El jardí, la sala La Cate, el teatre Bon Pastor i l'espai Interfren-Citroën de plaça Catalunya seran els escenaris on es podran veure les actuacions. En aquest últim espai actuaran per a tothom, per exemple, el grup d'acròbates de Kènia The Black Blues Brothers, que ofereixen equilibris increïbles, salts mortals, gags i ball.

Al carrer també convidaran a ballar i riure els Guru Dudu amb un espectacle itinerant que tindrà sortida des del teatre El Jardí a les dotze, les quatre i les sis de la tarda el 19 i 20 d'abril.

Cinema, tallers i llibres

El festival també ha programat presentacions de llibres, tallers i cinema. En aquest cas es portaran a terme al cinema las Vegas, al Castell de Sant Ferran amb una sessió de ioga del riure o al casal cívic Figueres-Empordà amb la presentació del llibre de Bruno Oro, Tu busques amor i jo cobertura. També es farà un «curs d'imbecilitat» a càrrec de Pep Vila. Les entrades de tots els espectacles que no són gratuïts ja estan a la venda.

El Festival Còmic torna a la ciutat per dotzena vegada en una aposta per portar l'humor a tots els racons de la ciutat amb espectacles. Amb aquest objectiu hi ha actuacions gratuïtes i altres a preus assequibles. Es tracta d'un dels grans esdeveniments que es porten a terme a la ciutat des de fa més d'una dècada i ha anat arrelant i consolidant-se.