Ports de la Generalitat ha posat en servei un nou pantalà flotant per a embarcacions nàutiques de petita eslora al port de l'Escala, amb l'objectiu de disminuir l'agitació interna que hi havia a la dàrsena de la nàutica popular causada pels vents del nord, així com oferir millor servei per a l'atrac de les embarcacions. El pantalà, que ha tingut un cost de 220.000 euros, ja és a punt per a la Setmana Santa i l'estiu.

El pantalà flotant, que acull 68 embarcacions de nàutica popular, s'ha col·locat a la dàrsena de la nàutica popular, en el mateix lloc on hi havia l'antic pantalà que ha estat substituït pel nou. S'ha escollit una infraestructura flotant perquè es pugui desmuntar de manera àgil i ràpida.

La instal·lació té una longitud de 96 metres i una amplada de tres metres que millora la seva estabilitat i dona un servei òptim als usuaris. També s'han renovat les cinc torretes de subministrament de serveis d'aigua i llum i els sistemes d'amarratge per a les embarcacions de nàutica popular.