Pere Casellas repeteix com a alcaldable del PSC per Figueres. La formació va presentar ahir el seu cap de llista en un acte a la Cate, en el qual va rebre el suport del primer secretari del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, i l'exalcalde de Girona Joaquim Nadal.

Casellas, que és regidor des de fa setze anys i es presenta per tercera vegada com a cap de llista dels socialistes, es postul·la per desbancar el PDeCAT de l'alcaldia de Figueres per acabar amb les decisions «desencertades» per «tirar endavant» la ciutat.

«Figueres ha tocat fons per la manca d'unitat i les polítiques errònies. Cal arribar a acords», va insistir el candidat. Durant el seu discurs, Casellas va desgranar els quatre principals eixos en què s'estructura el programa electoral: «seguretat, agenda socials, una ciutat on guanyar-se la vida i POUM».

Per al candidat socialista, l'actual equip de govern no ha invertit en seguretat i va reclamar que sigui el mateix alcalde qui ostenti les responsabilitats en matèria de seguretat.«Jo ho faré fins que ens sentim segurs al carrer», va assegurar.

A més, també vol millorar l'enllumenat i es va comprometre ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana i d'agents cívics. Tot plegat, es complementaria amb una Agència de Desenvolupament Urbà amb agents socials i educadors.

L'agenda social és el segon eix del seu programa. Casellas considera que els serveis socials de Figueres «no funcionen i estan obsolets», per la qual cosa vol redreçar les polítiques en la concessió d'ajuts socials.

«Quina ciutat volem?», es va preguntar Casellas apel·lant els assistents durant el seu discurs. Aquest és el tercer eix de la candidatura dels socialistes, que per al candidat es tradueix en consum, indústria, desencallar la sala Edison i millorar la neteja.

A més, també aposta per eliminar els aparcaments en zona verda, la rehabilitació de pisos i façances a canvi que s'habitin i millorar les relacions amb el Castell de Sant Ferran i la Fundació Gala-Salvador Dalí, així com millorar la connexió entre l'AVE i el centre de la ciutat.

Per últim, l'alcaldable va reclamar la necessitat d'aprovar el nou POUM i va atribuir el retard a la «manca de voluntat política». «No podem seguir construïnt la ciutat a pedaços», va assegurar. Per a Casellas cal un POUM «tocant de peus a terra».

A l'acte també hi va intervenir l'exalcalde de Girona Joaquim Nadal, qui va insistir en què «ha arribat l'hora de fer projectes concrets per construir els somnis de futur». Al respecte, el primer secretari del partit a la demarcació, Marc Lamuà, va apel·lar la mobilització del vot socialista. «És la millor opció per a Figueres», va assegurar. A l'acte també hi van intervenir Sònia Trilla i Maria Àngels Vila, que integraran la llista.