El president de l'Associació de Veïns del barri de Sant Joan de Figueres, José Castellón, conegut també per Joselín, encapçalarà la candidatura de Guanyem Figueres a les properes eleccions municipals del 26 de maig. La formació ha escollit els cinc primers de la llista en un procés de primàries.

Paula Franquesa, Oriol Casadevall, Oriol Turró i Loli Garcia són la resta de persones que ocuparan els cinc primers llocs. Només un d'ells, Oriol Turró, és actualment regidor a l'Ajuntament. El candidat és activista veïnal i un referent a Sant Joan pel seu compromís contra l'estigmatització del barri i de la cultura gitana, en la lluita contra el racisme i en una aposta clara per la convivència intercultural.

Va ser el segon més votat al procés de primàries però després que la més votada, Paula Franquesa, optés per renunciar a ocupar el primer lloc, va passar a encapçalar la candidatura.

Paula Franquesa va obtenir 120 vots, José Castellón 109, i el segueixen Oriol Casadevall amb 91, Oriol Turró amb 76, Xavier Sais, amb 65 i Jordi Roig amb 48. La cinquena posició a la llista serà per Loli García, que a les primàries va obtenir 29 vots i ocupava el novè lloc.

Des de Guanyem Figueres han informat que la conformació definitiva de la llista difereix lleugerament dels resultats de les votacions de les primàries, després d'aplicar-se el principi de paritat de gènere (60% i 40%), que preveu el Reglament del procés de primàries de Guanyem Figueres, després de la no acceptació de la primera posició per part de Paula Franquesa (que passa a la segona posició) i després que Nora Belher hagi decidit renunciar a formar part dels cinc primers candidats de la llista.

Al procés van participar-hi 182 inscrits al cens electoral de Guanyem Figueres (d'un total de 252).

La número 2, Paula Franquesa (Barcelona, 1994), és activista feminista i col·laboradora de l'Eina, espai jove de la Intersindical-CSC a les comarques gironines.

El tercer candidat de Guanyem Figueres serà Oriol Casadevall (Castelló d'Empúries, 1978), director de l'escola municipal de música de Castelló d'Empúries Antoni Agramont, músic membre de diverses formacions de jazz i música antiga i director.