Els robatoris en comerços al centre històric de Figueres continuen. Dues botigues del carrer Peralada i Joan Maragall són els darrers establiments víctimes de l'acció dels lladres, i ja en són prop d'una quinzena els que han patit robatoris o temptatives des del desembre passat. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per trobar els autors dels fets, però en el moment de tancar aquesta edició encara no s'havien produït detencions, segons fonts policials.

Les entrades en comerços s'han intensificat des del desembre passat. Aleshores els Mossos van rebre denúncies d'almenys set robatoris en botigues del carrer Joan Maragall i Moreria. A més, el passat 1 de març se'n van produir tres més en botigues ubicades també al carrer Joan Maragall i Peralada. Un d'aquests locals va tornar a patir un segon assalt aquest cap de setmana passat.

Els lladres van accedir a l'interior de la botiga de bijuteria trencant la porta de vidre amb una pedra. Van regirar l'interior i van aconseguir obrir la caixa enregistradora, però els Mossos no tenen constància de quin va ser el botí que es van endur els assaltants.

En canvi, en el cas del local de roba del carrer Peralada, els lladres van intentar accedir-hi trencant la porta de vidre amb un objecte contundent, sense èxit. Ahir la botiga havia tapat el forat que van ocasionar-hi a l'espera de reparar-la. La preocupació entre els comerciants s'ha estès i és especialment acusada entre aquells que ja han patit robatoris. Els botiguers volen mantenir l'anonimat i temen que els lladres puguin tornar a causar-los destrosses. «No és tant el que s'han endut sinó el cost de reparar els desperfectes», explica la responsable d'un dels establiments afectats.

Els comerciants també estudiaran enfortir les mesures de seguretat dels seus respectius establiments. Uns optaran per instal·lar-hi càmeres que complementin el sistema d'alarmes i d'altres també estudiaran col·locar reixes a l'aparador, expliquen. «Els ho posarem més difícil, peró si volen entrar ho acabaran fent igualment», insisteixen. D'altres reconeixen que entre els comerciants hi ha «desànim». «És continu», lamenten. Fins i tot hi ha botiguers que s'han quedat a dormir al local els dies posteriors als robatoris per vigilar la mercaderia.

Detencions

La investigació policial va permetre detenir dos joves com a presumptes lladres dels tres robatoris amb força del passat 1 de març. Els lladres es van endur diversos articles i en dos dels tres casos també van sostreure el calaix de la caixa enregistradora. Aquella mateixa matinada, els agents van recuperar part del material robat i que els lladres havien amagat en una paperera. Arran dels fets, van obrir una investigació que va permetre identificar dos joves de 19 anys i veïns de la localitat com a presumptes autors dels robatoris. Se'ls va detenir el dimecres 13 de març. Ja tenien antecedents i el jutjat de guàrdia de Figueres en va decretar llibertat amb càrrecs un dia després.