18 de març de 2019
18.03.2019
Diari de Girona

Salut Empordà crearà un jardí terapèutic al terrat del centre sociosanitari Bernat Jaume

L'espai s'espera que proporcioni un benestar psicofísic a pacients, familiars i professionals . Té un cost de 150.000 euros i es finançarà amb les aportacions d'empreses, fundacions, associacions i particulars

18.03.2019 | 13:52
Una imatge del projecte del jardí terapèutic

La Fundació Salut Empordà crearà un jardí terapèutic a la terrassa del Centre Sociosanitari Bernat Jaume.

L'espai s'espera que proporcioni benestar psicofísic a pacients, familiars i professionals.

Les obres començaran en els dies vinents.

Tenen un cost de 150.000 euros aproximadament, i es finançarà després d'una campanya de mecenatge amb les aportacions d'empreses, fundacions, associacions i particulars.

Segons la Fundació Salut Empordà, és un projecte innovador perquè no hi ha cap recinte hospitalari que disposi d'una zona similar.

L'espai ha estat dissenyat per a les necessitats físiques, psicològiques, socials i espirituals dels usuaris d'un centre sanitari perquè els ajuda a mantenir el contacte amb la realitat i els proporciona benestar psicofísic. Segons l'Hospital, esdevindrà una eina més del conjunt de tècniques, instruments i atencions que utilitza el Bernat Jaume per tractar les persones que s'hi estan.

Fins a un miler d'usuaris podran resultar beneficiats del jardí, entre els quals hi ha persones amb patologies diverses com malalts d'alzheimer o persones amb malalties cròniques.

Les obres començaran a finals de març i està previst que s'allarguin fins a principis de juny.

El projecte ha anat a càrrec del despatx Vitaller Arquitectura i dels jardiners Espai Can Mir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook