Castelló d'Empúries dedicarà el XXIV Terra de Trobadors al comerç i els mercats medievals. El multitudinari festival se celebrarà del 6 al 8 de setembre, amb múltiples activitats, com cada any.

La Coordinadora Municipal del Festival Terra de Trobadors va decidir en la darrera reunió la temàtica de l'edició d'enguany.

El Mercat Medieval és actualment un dels actes més importants i representatius del festival, i justament aquesta activitat i el comerç seran els protagonistes de la nova edició de la festa.

La Coordinadora del Festival va seleccionar també per a aquesta edició el temps del comte d'Empúries Hug V (1269-1277), casat amb Sibil·la de Palau, vescomtessa de Bas, i que tot i ajudar el rei Jaume I el Conqueridor a sotmetre els sarraïns de Múrcia (1265-66), protagonitzà episodis d'enemistat i d'enfrontament directe amb el rei Jaume, com el saqueig de la vila de Figueres de l'any 1274.

D'entre les diferents propostes temàtiques presentades, segons han informat des de l'Ajuntament, s'ha tingut en compte la importància i la rellevància d'aquesta temàtica en el context històric medieval de la vila, del comtat d'Empúries, de l'antiga Corona d'Aragó i en general de l'Europa medieval, essent el comerç, els mercats i les fires medievals un important eix de desenvolupament social, econòmic i cultural de les poblacions i les ciutats, i també que encara actualment molts pobles i ciutats mantenen la forma i fins i tot el nom dels carrers i places en els quals se celebraven els diferents mercats.

A la plaça porticada dels Homes de Castelló d'Empúries tenien lloc els mercats setmanals (cada dimarts i dijous) i les fires més importants de l'any, com la que començava quinze dies abans de Rams i que durava fins a aquesta festivitat. Als mercats de Castelló hi arribava gent d'arreu del Comptat d'Empúries.