L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha anunciat que presentarà un recurs contra l'acord de la Junta Electoral de la zona de Figueres que insta els ajuntaments de l'Alt Empordà a retirar pancartes, llaços grocs i estelades dels edificis consistorials.

Cervera, que també és president de l'AMI, al·legarà «falta de motivació i concreció» en la decisió de l'organisme. L'acord, que es va fer arribar dilluns als ajuntaments de l'Alt Empordà i al Consell Comarcal, donava 48 hores als consistoris per treure tots els símbols de les façanes municipals. Els ajuntaments de Figueres i Castelló d'Empúries van anunciar que avui farien pública la seva decisió.

L'alcalde del Port de la Selva va anunciar aquest dimarts que avui presentaria el recurs contra la resolució de la Junta Electoral. Critica que la decisió estableixi que «es procedeixi, si és que n'hi ha, a la retirada de totes les pancartes, símbols, eslògans o qualsevol altre element» com llaços grocs, pancartes relatives a processos judicials en curs. Al seu entendre, «ens trobem amb un requeriment totalment inaudit» en el qual es peticiona la «retirada global» no saben «realment de què».

El recurs també al·lega que «la materialització de la llibertat d'expressió» per part dels ciutadans que l'exerceixen «utilitzant una determinada simbologia que no sigui il·legal no pot ser impedida o restringida per part de qui no la comparteix». Amb tot, assegura que «sempre» compliran amb la normativa electoral però que com que creuen que es tracta d'un requeriment «global», «preventiu» i «sense cap motivació» demanen que es deixi sense efecte. L'acord de l'organisme va arribar als consistoris arran de la denúncia de Cs.