La Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta de resolució parlamentària de Cs per incloure l'escola Carme Guasch de Figueres en els pressupostos del 2019 en el Pla d'Infraestructures Educatives.

La proposta de resolució presentada també exigia la inclusió d'una partida en el pressupost de 2019 per a la construcció de l'escola, la redacció de l'avantprojecte, del projecte bàsic i executiu i de tots els estudis necessaris durant el primer trimestre de 2019 i assegurar que el centre es posi en funcionament el curs 2020-2021.

Segons ha explicat la formació taronja, el primer punt de la proposta de la resolució referent a incloure el projecte de l'escola en el Pla d'Infraestructures Educatives s'ha aprovat per unanimitat. En canvi, els punts corresponents a la inclusió d'una partida en el pressupost 2019, la redacció del projecte i la seva posada en funcionament el 2020-2021 han tirat endavant amb l'abstenció del PDeCAT i ERC, segons Cs.

L'escola de Figueres està en mòduls prefabricats des del 2006 i l'edifici previst s'ha de construir a les dependències de l'antiga presó. Des de Ciutadans, asseguren que seguiran el compliment d'aquest acord perquè l'Ajuntament de Figueres assumeixi la redacció del projecte i les diferents administracions concretin un calendari i un compromís de construcció.