El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres i diputat al Parlament de Catalunya, Héctor Amelló, ha reclamat al govern local que "iniciï immediatament els tràmits necessaris per a la realització" del projecte de l'escola Carme Guasch i Darné perquè pugui entrar en funcionament durant el curs 2020-2021.

Amelló ha destacat que el passat 19 de març la comissió d'Educació va aprovar la proposta parlamentària de Cs que exigia incloure el projecte de l'escola Carme Guasch en el Pla d'Infraestructures Educatives i també "l'elaboració de tots els estudis, projectes i avantprojectes per a poder iniciar la seva construcció de forma imminent".

Amelló ha qüestionat que ERC "hagi posat excuses per a no complir un compromís adoptat en comissió parlamentària". Sobre aquest tema, ha lamentat en primer lloc que els republicans "evitessin votar a favor de construir l'escola per al curs 2020-2021" i ha criticat que la regidora republicana a Figueres "ni tan sols tingui el valor suficient com per a trucar la conselleria i demanar que s'executi l'acord i això que ERC, el seu partit, està al govern". "És la prova evident que ha estat venent fum fins ara", ha apuntat.

Per a Amelló tant ERC com el PDECat "haurien de facilitar la construcció del col·legi perquè si de debò el volen no entenem que es neguin a tenir-lo llest el 2020". A més, ha recordat que la proposta de resolució parlamentària de Cs ha estat aprovada per majoria "i ara que toca començar a pagar no volen complir, sempre busquen excuses per a menystenir les institucions".

"Nosaltres volem que es respectin els acords del Parlament, volem que es respectin les decisions de la comissió d'Educació i volem que l'escola estigui operativa el 2020-2021 i ara ERC i PDECat haurien d'explicar per què no ho volen perquè no s'entén", ha reblat.