Canviem Figueres ja té els cinc primers noms de la nova candidatura a les municipals. La llista estarà encapçalada per Xavier Amiel, director tècnic i gerent dels Laboratoris Amiel. Com a número dos el seguirà la periodista Alina Vallmajó; Pere Cantenys, administrador i gerent, ocupa la tercera posició; l'historiador i exregidor de l'Ajuntament Alfons Romero és el quart candidat i la comerciant Carme Ribot tanca les primers cinc posicions de la candidatura

La confecció de la llista ha estat el resultat de les votacions de primàries que van tenir lloc entre el 8 i 11 de març. Les votacions van comptar amb un cens de 139 inscrits i amb un total de 79 votacions. La llista s'ha elaborat seguint la llei de paritat, per la qual cosa està integrada per deu dones i onze homes, els noms dels quals es donaran a conèixer properament.

"El nostre objectiu no és entrar al consistori, sinó liderar el projecte i la resposta la tindrem el proper 26 de maig", ha subratllat l'alcaldable Xavier Amiel.

La "plataforma de veïns pel canvi" es presenta amb la voluntat de renovació de l'Ajuntament per "aconseguir remuntar l'ànim dels figueres" i "recuperar el lideratge de la ciutat", tal com ha explicat Amiel en la presentació d'aquest divendres. En l'acte s'ha absentat Alfons Romero.

El projecte de Canviem Figueres està basat en tres eixos: les persones, el territori i l'economia. Al respecte, Alina Vallmajó, Pere Cantenys, Alfons Romero i Carme Ribot assumeixen les responsabilitats de l'àrea de Persones, Econòmica, d'Urbanisme i Comerç respectivament.