L'Estat ha acordat finançar amb l'1,5 % cultural la rehabilitació del conjunt històric de Palol Sabaldòria de Vilafant. Els ministeris de Foment i el de Cultura i Esports han acceptat el projecte presentat per l'Ajuntament finançant el 67% del cost dels treballs amb un import de 530.012,90 euros. Vilafant compta amb un altre ajut del fons Feder de 71.083,53 euros que permetrà acabar la reforma de l'espai, valorada en 790.799,53 euros i poder convertir així Palol en «un centre d'atracció de visitants».

Les actuacions previstes se centraran a conservar i recuperar els aspectes nobles de la construcció com les sales, l'escala principal i els arcs. També es dotarà el conjunt de més accessibilitat i els serveis necessaris per a l'ús públic.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va celebrar la concessió de la subvenció i va dir que «si en algun municipi té raó de ser, és al nostre».

Tenint en compte, va afegir, que hi passen importants infraestructures com l'autopista, l'AVE, el tren convencional, la línia de la MAT i diverses carreteres.

Aquesta és la tercera vegada que la població fa la petició a l'Estat des de l'any 2010. Durant tot aquest temps, cada any l'Ajuntament ha invertit una part del pressupost municipal a recuperar aquest conjunt i a fer-hi campanyes d'excavacions arqueològiques que han permès posar al descobert diversos elements i estructures.

El conjunt compta amb una església preromànica, un castell medieval dels segles XI-XII i un antic mas.

El castell que es vol obrir es troba actualment enrunat gairebé del tot. Era un edifici de planta rectangular, amb una torre circular, situat dins un recinte que estava emmurallat. En unes excavacions de l'any 2011 es van trobar les restes de la muralla perimetral.Excavacions anteriors havien trobat restes de diversos habitatges medievals, datats als segles IX-X, així com nombroses troballes de ceràmica i sitges dels segles IV-III aC.