La Festa de la Gent Gran de Figueres se celebrarà entre el divendres 24 i el diumenge 26 de maig, coincidint amb les eleccions municipals. Entremig, hi ha la jornada de reflexió i des del PSC s'ha denunciat que la fira hi coincideixi. Per al portaveu dels socialistes, Pere Casellas, es tracta d'una «maniobra partidista impròpia d'un ajuntament que vulgui mantenir la neutralitait institucional».

Casellas demana a l'alcalde, Jordi Masquef, que rectifiqui la data de la Festa de la Gent Gran, la posposi per al mes de juny passades les eleccions i no «utilitzi» la dinàmica municipal que li ha tocat gestionar per actuar «amb sentit electoralista». Des del PSC es considera que des del govern local «s'aprofita» la festa de la gent gran per «voler convèncer un sector de la ciutadania que ha patit directament la falta d'ordre d'aquest govern».

Per la seva banda, des del consistori es defensa que l'organització de la festa es fa en coordinació amb la comissió responsable i que és en aquest marc en el qual s'han proposat les dates. De fet, aquestes mateixes fonts asseguren que també se celebrarà la històrica Fira de Sant Baldiri i que a més les Fires i Festes de la Santa Creu coincideixen de ple amb les eleccions generals i que en aquest cas no hi ha hagut cap oposició. L'Ajuntament, de moment, no estudiarà el canvi de data.

Per als socialistes, però, fer coincidir un acte social com la Festa de la Gent Gran amb la jornada de reflexió planteja, segons Casellas, dues situacions de «caràcter greu» a l'entorn de l'acció de govern de Jordi Masquef: o bé l'alcalde no hauria previst que la festa coincidiria amb les eleccions i «se'n desprèn el desordre del seu equip»; o fer la festa el dissabte 25 de maig «és un intent d'allargar la campanya electoral fora dels límits legals».