La pressió contra el frau elèctric al sector oest de Figueres s'ha intensificat en els darrers mesos. El govern municipal assegura que es continuen desplegant operatius policials i d'Endesa periòdicament i que s'ha aconseguit frenar els talls de llum al barri. L'últim dispositiu ha tingut lloc aquest dimarts i ha detectat 23 connexions il·legals.

Tot i això, la Comissió d'Interior del Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposta de resolució de Cs per intensificar els controls a la zona.

Amb l'aprovació del document, el Parlament reclama operatius quinzenals contra el frau elèctric, desplegaments policials mensuals per a la detecció de plantacions de marihuana i la realització de controls contra el tràfic de drogues. A més, també es contempla la implantació d'un pla de xoc integral per fer front a la situació.

Fonts del govern municipal asseguren que la pressió sobre el Culubret ja s'ha intensificat i que s'hi despleguen operatius policials i de tècnics d'Endesa periòdicament.

L'últim dispositiu ha sigut aquest dimarts 26 de març, segons ha informat la companyia elèctrica. De les 150 inspeccions realitzades al barri del Culubret, es van detectar 23 casos de frau elèctric. Un cop sanejades aquestes tres connexions il·legals, la corba de demanda dels tres centres de transformació mesurats prèviament a la intervenció va baixar un 77%, un 52% i un 89% respectivament. Hi va participar la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i agents de l'ARRO.

Endesa ja ha començat la monitorització de la xarxa per tenir identificats els punts amb sobrecàrrega d'energia, la qual cosa els ha permès sectoritzar les línies on s'han detectat aquests sobreconsums que deriven en els freqüents talls de llum. Així, s'intenta aïllar els habitatges amb la situació normalitzada per tal que no pateixin les conseqüències de les connexions fraudulentes dels veïns.

Des de la companyia no s'ha especificat en quin estadi es troba aquesta intervenció ni quantes línies s'han de sectoritzar, però s'ha assegurat que s'estan estudiant també altres mesures.

Fonts del govern asseguren que els dispositius tenen efectivitat i que el barri ja no pateix els habituals talls. Tot i això, segons la plataforma veïnal d'afectats pels talls de llum, la problemàtica ara s'ha traslladat a un altre sector del Culubret i continuen exigint més pressió contra els infractors.