L'alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha anunciat més noms que integraran la seva candidatura a les properes eleccions municipals. El periodista Josep Maria Bernils i la professora de dansa Pilar Sánchez són les últimes incorporacions comunicades i se situaran entre els vuit primers noms de la llista.

Bernils i Sánchez se sumen als nou candidats que ja s'han donat a conèixer en les darreres setmanes. De Bernils, Masquef en destaca "l'arrelament i la vinculació" a Figueres amb "el coneixement del passat i el present" de la ciutat així com la seva vinculació amb el món cultural.

De Pilar Sánchez posa en valor el seu "arrelament social i professional de les generacions arribades d'altres zones de l'Estat espanyol", ha assenyalat Masquef.

Josep Maria Bernils i Vozmediano té 58 anys, és periodista i té una llarga trajectòria en el món de la comunicació local i comarcal. Des de ben jove ha treballat en nombrosos mitjans i, entre altres càrrecs, ha estat delegat del Diari de Girona a l'Alt Empordà, director del Setmanari de l'Alt Empordà, director d'informatius de TV Figueres i sotsdirector d'Hora Nova. Ha compaginat la feina estrictament informativa amb el periodisme de recerca, especialment de temes històrics i culturals.

Actualment és el cap de Comunicació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i durant tres anys va compaginar aquesta tasca amb la mateixa feina al Consell Comarcal del Pla de l'Estany. Com a professional autònom ofereix serveis de comunicació i des de fa tres anys col·labora com a assessor de comunicació de la Fundació Salut Empordà. Membre de la Comissió del nomenclàtor de l'Ajuntament de Figueres, des del setembre de 2013 n'és el coordinador-documentalista. En l'àmbit associatiu, ha estat president de l'Associació de Pares d'Alumnes del col·legi La Salle, secretari dels Amics del Festival del Circ i col·laborador d'Unicef-Alt Empordà i dels Amics del Comptat d'Empúries i del Castell de Quermançó, entre altres.

Pilar Sánchez Quiles té 43 anys, és empresària i professora de dansa. Vinculada amb el món associatiu de Figueres, actualment exerceix a la seva escola i és directora d'una companyia de dansa flamenca. En els darrers quatre anys ha estat la vicepresidenta de la Casa Cultural de Andalucía a l'Alt Empordà, on hi col·labora activament des de fa dues dècades.