Els Mossos d'Esquadra van localitzar a la Jonquera dos homes buscats per la justícia per tràfic de drogues. Tenien una Ordre Europea de Detenció i Entrega pendent. Es van allotjar amb diferents identitats en un hotel on se'ls va detenir. Portaven cartes de nacionalitat falses de diversos països, nombroses targetes de crèdit, més de sis mil euros en bitllets i sis telèfons mòbils. El jutjat va decretar el seu ingrés a presó.

Els dos homes, de 40 i 47 anys, de nacionalitat francesa i amb domicilis desconeguts van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres el 25 de març.

Aquella nit, diverses patrulles es van adreçar a un hotel de la Jonquera on s'havien allotjat.

Els dos homes ho havien fet en diverses ocasions amb indentitats diferents, d'acord amb el registre de viatgers i hostes.

Els Mossos van arribar a l'hotel a l'interior del qual hi havia els dos homes. En identificar-se ho van fer amb documentacions falses que no corresponien a la seva persona.

Els agents van procedir a escorcollar les serves pertinences. Segons han informat, van localitzar diverses cartes nacionals d'identitat de França, passaports de la República de França, passaports d'Argèlia, diverses targetes bancàries, cinc telèfons mòbils, un permís de conduir i 1.800 euros en bitllets fraccionats, nombrosos bitllets estrangers i una clau de cotxe.

Posteriorment es va registrar el vehicle que estava estacionat a l'exterior de lhotel. En l'escorcoll van trobar cinc mil euros més i un altre telèfon mòbil. Els Mosso van procedir a la detenció de les dues persones per un delicte de falsificació de document i un delicte d'usurpació de l'estat civil.

Més tard van comprovar que els constava una Ordre de Detenció i Entrega pendent, emesa pels tribunals francesos per delictes contra la salut pública.

Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el dia 26 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.