L'agrupació política Canviem Figueres, de recent creació, ha anunciat que la seva assemblea de militants ha acordat en una votació extraordinària celebrada divendres que Alfons Romero, president de la formació, fos exclòs de la llista de les properes eleccions municipals, com a número quatre de la candidatura que encapçala Xavier Amiel. Aquesta quarta posició l'ocuparà Joan Antoni Bertran, exregidor d'ERC.

Alfons Romero, segons les fonts, no hauria acceptat el resultat de les primàries que el van deixar fora dels primers llocs de la candidatura. Romero ha declinat fer declaracions respecte a això i les ha emplaçat a un comunicat que preveu emetre en els propers dies.

Xavier Amiel, a més, ha assegurat que continuarà al capdavant de la candidatura desmentint així rumors que apuntaven que havia dimitit.

Romero, historiador, comerciant i exregidor de Figueres en representació del PSC i el Fòrum Cívic, va ser un dels impulsors d'aquesta plataforma. La seva absència en la foto de presentació dels cinc primers candidats a la llista d'Amiel ja va ser motiu de comentaris sobre les discrepàncies que hi podia haver en la confecció de la candidatura.

El candidat ha emès un comunicat amb el qual ha volgut reafirmar que continuarà al capdavant del partit. Xavier Amiel manifesta que es reafirma en la decisió d'encapçalar la llista de la «Plataforma de veïns pel canvi, Canviem Figueres» i amb l'objectiu de «seguir treballant, amb més il·lusió que mai, juntament amb tot l'equip, per tal que aquesta candidatura sigui la guanyadora a les properes eleccions». Amiel nega així els rumors que han circulat a les xarxes.