02 de abril de 2019
02.04.2019
Diari de Girona

La rehabilitació de la casa natal de Dalí rebrà 1,4 milions de fons europeus

La subvenció Feder desencalla el finançament de la segona fase d'obres

02.04.2019 | 13:03
El tècnic de Promoció Econòmica, David Carvajal; el director del projecte museològic, Eduard Bech; l'alcalde Jordi Masquef; el regidor de Turisme, Manel Toro; i el director de Serveis Urbans, Jordi Cabot

Figueres ha aconseguit finançament per desencallar la segona fase de rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí. L'alcalde Jordi Masquef ha anunciat que el projecte rebrà una subvenció europea del Fons Feder per valor de gairebé 1,4 milions d'euros, una aportació que permetrà cobrir pràcticament la totalitat de les obres, segons ha apuntat el batlle. 

Amb la confirmació de l'ajut sobre la taula, la primera i segona fase d'obres es podrien executar entrellaçadament. "S'hauran de refer els calendaris", ha assegurat Masquef, davant la possibilitat que l'habitatge del carrer Monturiol no sigui visitable un cop finalitzada la primera etapa d'obres, tal com pretenia l'Ajuntament. Amb tot, la casa podria ser visitable a finals del 2021. 

Paral·lelament, el consistori està acabant de formalitzar l'adjudicació dels primers treballs i assegura que les obres podrien començar "de manera imminent". 

L'Ajuntament també negocia la compra de l'edifici de la plaça de la Palmera on Dalí va viure l'adolescència i va pintar algunes de les seves primeres obres. Són tres habitatges i l'Ajuntament ja té acord per la compra d'un d'ells. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook