02 de abril de 2019
02.04.2019
Diari de Girona

La UE Figueres, pregonera de les Fires de la Santa Creu

El club esportiu celebra aquest 2019 el centenari de la seva fundació. També es commemoren els 600 anys d'història de les Festes

02.04.2019 | 00:45
Josep Buixó, Yvonne Heinert, Jordi Masquef i Quim Felip.

La Unió Esportiva Figueres donarà el tret de sortida a les Fires de la Santa Creu. L'Ajuntament ha escollit el club de futbol com a pregoner de les festes d'enguany, en homenatge als cent anys de la seva fundació. «És una entitat de referència a la ciutat i que ha dut el nom de Figueres arreu del territori», ha destacat l'alcalde, Jordi Masquef, en l'anunci d'ahir al matí.

«Estem en deute amb la UE Figueres i aquesta és una bona manera de reconèixer-lo», ha subratllat el batlle. El pregó ha avançat que serà «molt participatiu» i que hi intervindrà el recentment escollit president, Narcís Bardalet, però també tindrà representació de jugadors de futbol, especialment de l'equip base, així com persones destacades en la trajectòria del club.

D'altra banda, també s'ha presentat el cartell de les Fires, que enguany arriben als 600 anys d'història des del seu inici, el 1419. Amb motiu d'aquesta efemèride, l'artista figuerenca encarregada de dissenyar-lo, Yvonne Heinert, ha escollit una creu hipercúbica que combina «amb una visió polièdrica una festa centenària amb la modernitat del segle XXI». La creu reproduïda en el cartell és una escultura levinta –inspirada en Dalí– i en aquesta s'hi representen els elements més significatius de les Fires de la Santa Creu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit