L'Ajuntament de Figueres ha convocat una nova edició de les beques Agita en què s'amplia la convocatòria fins a França. Les beques, impulsades el 2006 i batejades com Agita el 2009, promouen la creació i concedeixen ajuts a la producció, difusió i exhibició de les arts amb l'objectiu de fomentar la creativitat facilitant l'aparició de projectes artístics contemporanis a la ciutat de Figueres.

La nova convocatòria de les beques Agita es presentarà la setmana que ve a Perpinyà amb l'objectiu d'arribar al sector artístic de la Catalunya Nord i francès establint així relacions artístiques i culturals transfrontereres.

Les beques estan dirigides a artistes. Es valorarà especialment la qualitat del projecte; la seva viabilitat econòmica, tècnica i gestora i l'originalitat, innovació i contemporaneïtat del projecte. Les propostes es podran presentar a partir del 4 d'abril i fins al 4 de maig, i seran valorades per un comitè d'experts.

Enguany arriben a la desena edició, i per commemorar l'efemèride el Museu de l'Empordà acollirà una exposició col·lectiva de projectes de diferents edicions, tots de caràcter expositiu amb la creativitat com a punt en comú.

L'altra acció serà l'edició d'una publicació, un llibre en format guia-arxiu de 10 anys dels projectes guanyadors. Del 2009 al 2019 s'han publicat 6 convocatòries i han estat 55 els projectes guanyadors provinents de diverses disciplines artístiques.