09 de abril de 2019
09.04.2019
Diari de Girona

El barri de Sant Joan renuncia a celebrar el Dia del Poble Gitano com a protesta

L'associació veïnal denuncia manca d'inversió a la zona i «incompliments» de l'Ajuntament

09.04.2019 | 00:19
La celebració en una passada edició

L'Associació de Veïns del barri de Sant Joan de Figueres ha renunciat a celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano com a protesta pels «incompliments» de l'Ajuntament i la manca d'inversió a la zona. Els darrers anys, l'entitat i l'Ajuntament havien organitzat conjuntament actes commemoratius en motiu del 8 d'abril per reivindicar els drets de la comunitat gitana. Enguany, no se n'ha celebrat cap.

L'associació –presidida per José Castellón, alcaldable de Guanyem Figueres– denuncia retallades en projectes socials a la zona oest, la paralització del Pla Estratègic Integral del barri de Sant Joan i que l'associació veïnal encara no disposi d'un local. Per a l'entitat, aquests incompliments suposen una «reculada en la lluita de drets» i titllen la celebració de «farsa».

El regidor del barri de Sant Joan, Francesc Cruanyes, assegura que, fins fa unes setmanes, el Dia del Poble Gitano estava «practicament tancat i planificat» amb un augment del pressupost i de la programació.

Sobre les crítiques de l'associació, Cruanyes defensa les polítiques impulsades des de la regidoria en matèria de conscienciació i civisme com ara amb la Brigada de Bones Pràctiques, assegura que s'està treballant en el lloguer d'un local i reconeix dificultats per impulsar el pla integral per la necessària implicació de totes les administracions. Segons Cruanyes, l'associació no els va comunicar els motius per no celebrar la festa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit