L'alcaldable de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha incorporat a la candidatura municipal l'agent dels Mossos d'Esquadra Ramon Cos per liderar l'àrea de Seguretat i Mobilitat. Cos té una trajectòria de més de vint anys al cos de policia i ocuparà el número 5 de la llista.

Ha desenvolupat tasques a les àrees de Seguretat de Ciutadana, Suport Penitenciari i Regional de Trànsit, tant al sector de Figueres com a l'Oficina Tècnica i a la unitat d'Investigació d'Accidents de Trànsit. Actualment també és el president de l'Associació pel Desenvolupament de l'Educació Viària a Catalunya (ADEVIC).

Masquef ha explicat que la incorporació de Cos a la llista de Junts per Figueres demostra el «compromís irrenunciable i prioritari en incrementar encara més la lluita contra els delinqüents i els incívics».

L'actual alcalde ha avançat que, en cas de guanyar les eleccions, Ramon Cos, de 46 anys, serà el regidor responsable de les àrees municipals de Seguretat i Mobilitat. «És un perfil idoni per assumir aquestes funcions gràcies a la seva llarga experiència al cos de Mossos d'Esquadra i a la seva sòlida formació contínua, tant en l'àmbit de la seguretat ciutadana com de la mobilitat, ha afegit Masquef. Per la seva banda, Ramon Cos ha demanat una excedència als Mossos per formar part de la llista.