L'Ajuntament de Figueres força la neteja de finques de titularitat privada a la ciutat. El consistori insta les persones propietàries de solars i immobles amb patis interiors a mantenir-los nets i amb unes condicions de salubritat òptimes per evitar la presència d'aus, rosegadors o altres plagues, i que no es produeixin molèsties veïnals. A més, els propietaris de finques rústiques hauran de desbrossar el terreny per reduir el risc d'incendi.

En un ban d'alcaldia signat pel batlle Jordi Masquef es requereix a la neteja «immediata» d'aquests solars, una intervenció que també inclouria la retirada d'abocaments incontrolats en terrenys de propietat privada. En el cas de les finques rústiques en contacte amb nuclis de població hauran de tenir una franja de protecció al seu entorn de 25 metres d'amplada sense vegetació.

L'Ajuntament farà inspeccions a partir del 20 de maig per comprovar que aquells punts on hi prolifera vegetació incontrolada i residus acumulats es troba en unes condicions òptimes.