12 de abril de 2019
12.04.2019
Diari de Girona

Figueres fa un ban advertint que si no es netegen les finques se sancionarà

L'Ajuntament envia un ultimàtum als propietaris de solars i immobles en estat de deixadesa . Es pretén evitar plagues i incendis

12.04.2019 | 01:02
Un solar de Figueres on hi prolifera la vegetació.

L'Ajuntament de Figueres força la neteja de finques de titularitat privada a la ciutat. El consistori insta les persones propietàries de solars i immobles amb patis interiors a mantenir-los nets i amb unes condicions de salubritat òptimes per evitar la presència d'aus, rosegadors o altres plagues, i que no es produeixin molèsties veïnals. A més, els propietaris de finques rústiques hauran de desbrossar el terreny per reduir el risc d'incendi.

En un ban d'alcaldia signat pel batlle Jordi Masquef es requereix a la neteja «immediata» d'aquests solars, una intervenció que també inclouria la retirada d'abocaments incontrolats en terrenys de propietat privada. En el cas de les finques rústiques en contacte amb nuclis de població hauran de tenir una franja de protecció al seu entorn de 25 metres d'amplada sense vegetació.

L'Ajuntament farà inspeccions a partir del 20 de maig per comprovar que aquells punts on hi prolifera vegetació incontrolada i residus acumulats es troba en unes condicions òptimes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit