No en facin cas, benvolguts lectors, que el que els escriuré no és res més que un joc mig tècnic mig esotèric sobre els dubtes que generen les eleccions municipals figuerenques a les quals concorreran no menys de nou candidatures, (les mers testimonials, que sempre n'hi han, a part), amb suposats ànims d'obtenir, més que uns resultats més o menys significatius de la seva existència, pel cap baix un escó municipal.

Com ja suposaran, un servidor no té ni els mitjans de prospecció ni les dots culinàries d'un Tezanos (el meu màxim ha estat aconseguir lligar, remena que remenaràs, la salsa d'unes kokotxes al pil pil), però sí alguna idea sobre el controvertit sistema electoral que aplica la llei d'Hondt i un altre polsí de llògica. Així doncs els faig l'exposició de les meves càbales. Partirem de la suposició segons la qual, com que hi haurà tantes possibilitats d'elegir, s'incrementarà el nombre de votants. Un 13%? Vinga, doncs això representaria un nombre de vots vàlids emesos d'uns 15.000. Però no cal oblidar que per obtenir seient representatiu s'ha d'aconseguir superar el 5% dels vots vàlids (a candidatues més els en blanc). Aquest valor seria de 750 vots. Ara ve la trampa: Com que tots els participants (testimonials apart) consideren que obtindran escó els he assignat aquest mínim de vots i he mantingut els seus resultats anteriors.Quin ha estat el resultat de la fregiduria?

Doncs que ERC manté els seus tres regidors i el PP els respectius dos, i que l'antiga CiU, PDeCAT o com es digui (6), el PSC (2), Ciutadans (1) i la nova coalició liderada per un membre del west side en perden un (3). No, no en facin cas, benvolguts lectors, perquè, com els deia al principi, la barreja de suposats futuribles (increment de la participació i obtenció de regiduria per part de tots el novicis) no pot portar-nos sinó a l'error de previsions. Però, en qualsevol cas, com ja he avisat, l'equivocació no seria tant de la meva part com de la dels voluntariosos nous candidats. Per què estan segurs que gunyaran els vots necessaris per accedir al ple de l'Ajuntament o la seva suposada seguretat només són crits per donar-se ànims ?