El cap de llista de Cs al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, va anunciar ahir que aprovarà «una llei contra l'ocupació il·legal que permeti la recuperació immediata dels habitatges i uns judicis ràpids contra els qui ocupen». Així ho va assegurar en una visita a Roses, un municipi que «pateix aquest greu problema, igual que, per exemple, Figueres i Salt». Amelló va indicar que la llei contra l'ocupació il·legal és una fórmula per protegir el dret a l'habitatge «i atacar les màfies».

També es va referir al problema del comerç il·legal de productes al carrer, el «top manta», que afecta Roses de manera especial, i va anunciar que Cs vol «dotar la policia de mitjans suficients per a combatre-ho».

D'altra banda, el candidat al Senat per Girona, Bernat Doria, es va reunir amb els afiliats i simpatitzants de Roses «perquè aquesta continua sent la campanya per la llibertat, la unió i la igualtat». Doria va recordar que «ens juguem un govern de Sánchez amb els que volen liquidar Espanya o un govern liderat per Albert Rivera en el qual Espanya afronti reformes i reptes de futur».