10

Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava

La Fira del Vaixell d'Ocasió que se celebra des de dissabte a Empuriabrava ofereix més de cinc-centes embarcacions. Es poden trobar luxosos iots o velers aptes per a poques butxaques o embarcacions més assequibles. Hi ha vaixells des de 1.600 a 800.000 euros. També ofereix la possibilitat de descobrir una nova manera de navegar amb una planxa enlairat sobre l'aigua. La mitjana de preus oscil·la entre els 20.000 i els 70.000 euros.

El primer cap de setmana ha arrencat amb força i a primera hora de la tarda de dissabte ja s'havien venut 14 embarcacions, gairebé doblant les venudes l'any passat durant el primer matí. Les previsions de vendes, segons el Club Nàutic, se situen al voltant del 21% de les embarcacions exposades, mantenint unes xifres similars als anys anteriors.

Hi participen fins a 39 empreses del sector nàutic que posen a la venda vaixells nous, seminous o de segona mà en una de les fires més importants del sector. De fet, és la més gran que se celebra a tot l'Estat, ja que reuneix en un mateix espai de 25.000 m2 mig miler d'embarcacions. Un 60% de les empreses són d'Empuriabrava, mentre que la resta són d'arreu de la demarcació. La gran majoria són concessionaris nàutics de reconegut prestigi que abans de posar les embarcacions a la venda les repassen, pinten i deixen en condicions òptimes per navegar.

L'alcalde de Castelló, Salvi Güell, ha xifrat en 900.000 euros l'impacte econòmic de la fira per al municipi.

A la fira també s'hi poden trobar des dels petits bots auxilars, una gran varietat de motos aquàtiqes i iots de fins a 20 metres d'eslora. L'organització calcula que el 85% de les embarcacions seran motores i el restant, velers.

El cercador web de la fira permet al visitant veure l'ampli ventall d'oferta d'embarcacions exposades. Una de les més cares és una Sunseeker, xifrada en 800.000 euros, segons el Club Nàutic. La majoria d'embarcacions a la venda són a motor.

Una nova manera de navegar

D'entre les novetats d'enguany, el públic també podrà descobrir una nova manera de navegar: l'Efoil.

Es tracta d'una taula de surf que amb un sistema de «foils» a l'estil dels vaixells de la Copa Amèrica, «levita» a uns 60 cm per sobre el nivell de l'aigua. D'altra banda, l'empresa Red Shark també hi presenta les seves bicicletes aquàtiques. Ambdues empreses en faran demostracions.

La fira estarà oberta al públic diàriament de les 10 del matí a les 7 de la tarda amb entrada gratuïta als visitants, i hi haurà un servei de restauració amb food trucks.