15 de abril de 2019
15.04.2019
Diari de Girona

El Festival Còmic se submergeix en l'humor dalinià

El certamen s'ha presentat amb escafandres a les cisternes del castell de Sant Ferran · La programació del 17 al 21 d'abril comptarà amb artistes nacionals i internacionals, a Figueres

15.04.2019 | 13:16

Figueres es prepara per viure la dotzena edició del Festival Còmic, del 17 al 21 d'abril. "Submergeix-te en un mar de bon humor" és el lema del certamen d'enguany, que s'ha presentat aquest matí amb escafandres i a les cisternes del Castell de Sant Ferran. El Festival s'inspira en el surrealisme de Salvador Dalí per convidar el públic a riure durant els cinc dies de programació.

Els organitzadors recuperen una anècdota protagonitzada pel geni figuerenc, quan durant la celebració de l'Exposició Surrealista Internacional del 1936 a Londres va llogar un escafandre per "submergir-se en les profunditats del subconscient". "I a quina fondària", li va replicar el botiguer que la hi llogava. D'aquest fet anecdòtic, que han explicat els organitzadors durant la presentació d'aquest matí, se n'ha després la performance i l'eslògan de presentació del festival.

El Festival ha programat activitats des del matí fins la nit, amb la intenció que el visitant passi tota la jornada humorística a Figueres. The Black Blues Brothers, Compagnia Baccalà, el Mag Lari o Capa i Espasa són alguns dels artistes convidats a un festival que se celebrarà del 17 al 21 d'abril. La Gala Inaugural serà el 18 d'abril amb Guillem Albà i la Marabunta, Marcel Tomàs, Capa i Espasa, Trygve Wakenshaw.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit