Tres-centes persones seran les encarregades de donar vida al Via Crucis de Castelló d'Empúries i al de l'Escala. Des de fa setmanes ultimen els assajos per oferir les representacions de les escenes de la Bíblia. Se celebraran divendres al vespre; el de Castelló, a dos quarts de vuit, i el de l'Escala, a les deu del vespre. A Roses se celebrarà a les nou del vespre la Processó.

Els carrers del centre històric de les dues poblacions són els protagonistes del tradicional acte de Setmana Santa que cada any aplega milers de persones. A l'Escala acaba a la Mar d'en Manassa, un idílic espai amb el mar al fons.

A Castelló donaran vida al Via Crucis un centenar d'actors i s'inclou la participació dels Manaies de Mieres, i les entitats Cort d'Empúries i Despertaferro. L'associació Via Crucis ha preparat diferents quadres teatralitzats en indrets estratègics amb el punt culminant a la plaça de la Basílica (punt de sortida i de finalització).

A l'Escala el recorregut començarà a la plaça de l'Ajuntament i fins la Mar d'en Manassa. Es fa difícil seguir tot el recorregut per la gran presència de gent. A diferents places es van reproduïnt escenes. La crucifixió és a la part final, on s'adequen unes tres-centes cadires. Està organitzat per l'Associació el Rosetó, que ha incorporat novetats a les escenes. Hi participen unes dues-centes persones des de nens a avis.