La Casa Empordà, antic escorxador de Figueres, rep les obres de prop de seixanta artistes europeus participants de la Biennal Jove Creació Europea i consolida la seva presència com un dels espais de la xarxa europea d'aquest projecte. Demà s'inagurarà l'exposició a les set del vespre i es podrà veure fins al 24 de juny.

La Jove Creació Europea (JCE) és una exposició col·lectiva i itinerant d'art contemporani que inclou un programa de tallers per als joves artistes que hi participen. L'objectiu d'aquest projecte és donar suport als joves que estan començant la seva carrera i exposar les seves obres més enllà de les fronteres dels seus països.

L'Ajuntament de Figueres i el Museu de l'Empordà es van incorporar a la Biennal en l'edició 2013/2015, fet que ha permès fixar la Casa Empordà com un espai d'exposició dins d'aquesta iniciativa.

L'edició 2017-2019 de Jove Creació Europea ja ha passat per França, Dinamarca, Letònia, Romania i Itàlia, i ara arriba a Catalunya, on es podrà visitar fins al 24 de juny; després marxarà cap al seu últim destí, a Portugal.

El comissari de la JCE encarregat de Catalunya és Mario Pasqualotto, un artista que ha treballat en molts camps de les arts plàstiques, incloses instal·lacions, espectacles, escultura, pintura i arts gràfiques. Com a comissari, el 18 de maig ha programat una visita guiada de l'exposició a càrrec seu.

El projecte va ser impulsat per l'Ajuntament de Montrouge (París) l'any 2000 per tal de donar suport a joves talents oferint visibilitat a escala nacional i internacional i, amb els anys, ha acabat configurant una xarxa de ciutats europees que busquen promoure l'art d'aquests artistes alhora que es fomenta la creació d'intercanvis culturals. Els països que conformen aquesta xarxa social són França, Dinamarca, Romania, Letònia, Itàlia, Espanya i Portugal. L'exposició compta, doncs, amb obres d'artistes d'aquests 7 països.