La Jonquera es convertirà en escenari cinematogràfic. La sèrie Foodie Love, produïda per Miss Wasabi Films i dirigida per Isabel Coixet s'ha fixat en el municipi fronterer per rodar-hi escenes que formaran part dels vuit capítols de la producció. El rodatge es farà el proper dilluns 6 maig en un establiment de restauració jonquerenc i l'agència d'actors A'Gency busca figurants residents a la Jonquera o a les comarques gironines que hi participin.

Es tracta de la primera sèrie que dirigirà Coixet i ho farà sota l'encàrrec de la plataforma HBO. La producció constarà de vuit capítols de mitja hora de duració i el rodatge passarà per la Jonquera, Barcelona, França, Roma i Tòquio. La peculiaritat és que es gravarà en restaurants reals i amb menjar de veritat, un dels quals serà a la Jonquera.

De fet, el municipi té una àmplia oferta gastronòmica, sobretot de bufets lliures, i aquest és precisament un dels principals atractius de la Jonquera, sobretot per al client francès i que en aquesta ocasió ha atret l'interès de la productora.

A'Gency busca des de primers d'abril figurants que hi vulguin participar amb el requisit que siguin veïns de la Jonquera o rodalies. Busquen perfils de nens i nenes d'entre 8 i 16 anys i adults de totes les edats, fins els 70. Els interessats han d'enviar un correu electrònic especificant el nom complet, un telèfon de contacte i dues fotografies adjuntes actualitzades (series.actors@gmail.com).

Des de l'Ajuntament, però, asseguren no tenir-ne constància, ja que es tracta d'un rodatge en un recinte privat. Ambdues al castell de Requesens.

Foodie Love, creada per la premiada cineasta guanyadora de set premis GoyaFoodie Love, recrearà la relació de dos joves que es coneixen a través d'una aplicació de cites per amants de la gastronomia. Els rols protagonistes els encarnarà l'actriu Laia Costa -que donarà vida a una editora recelosa de les relacions amoroses- i Guillermo Pfening -que es posarà a la pell d'un exitós matemàtic.

Foodie Love es comença a rodar aquest 2019 però encara no hi ha una data concreta per a la seva estrena i serà la tercera ficció original espanyola d'HBO, que ja es va estrenar amb l'anunci de Patria, que arribarà el 2020 a la plataforma via streaming, i 30 monedas, una sèrie de terror d'Àlex de la Iglesia.

El terme municipal de la Jonquera ha sigut també l'escenari d'altres produccions cinematogràfiques, com són les pel·lícules Pàtria. La llegenda D'Otger Cataló i els 9 barons de la fama (2017) i El Caballero del Dragón (1985).