L'Ajuntament de l'Escala ha començat l'enderroc d'una finca per alliberar l'entorn de l'església. És la segona vivenda que s'adquireix i es tira a terra en els darrers anys amb l'objectiu d'esponjar i permetre la visió del temple.

L'edificació de 400 metres ­quadrats de planta baixa i pis al passatge de l'Església, 9 ocupava una parcel·la entre l'església i l'hostal El Roser davant la plaça Nova.

L'Ajuntament va aprovar el juliol de l'any passat la modificació de crèdit per procedir a la compra de la vivenda per 340.000 euros.

Els mesos posteriors es va tancar l'acord de compra d'aquesta finca al costat de l'edifici religiós que té la façana al carrer Enric Serra però que dona a diversos carrers. Aquesta setmana les màquines han començat els treballs d'enderroc de l'edifici.

L'objectiu és continuar en la línia dels darrers anys d'anar esponjant l'entorn d'aquest edifici històric. Queda un espai lliure que es destina a ús públic.

De moment, segons ha informat l'Ajuntament s'està executant l'enderroc i aquest espai quedarà tancat mentre no s'executin els treballs de condicionament que són necessaris, ja que hi ha un desnivell important respecte a la plaça de la Rectoria.

El 2011 ja es va executar un altre enderroc, en aquest cas a la cara oposada de l'església.

Llavors, l'enderroc de l'edifici de la Pluma, va permetre ampliar la plaça del III Centenari on s'hi van ubicar jocs infantils.

L'Ajuntament també va ­adquirir fa uns anys el conjunt de les edificacions de l'antic convent de Ca les Monges. L'espai alliberat és actualment un solar per ­aparcament del centre històric.