Els carrers de Figueres no tenien ahir al matí el bullici habitual del primer cap de setmana de les Fires i Festes de la Santa Creu marcat per algun dels actes multitudinaris.

La jornada electoral ha marcat les festes i la cercavila infantil de disfresses prevista inicialment es va decidir programar pel segon cap de setmana. Tot i això, al llarg del dia es van poder seguir diverses activitats amb menys persones a l'espai públic i equipaments culturals. L'Ajuntament va mantenir, a més, dues sessions d'espectacle infantil.

Un concurs d'allioli va estrenar les activitats a l'espai públic per donar pas cap al migdia a la rua de 600. Maria Viñas va ser la guanyadora d'un concurs on van participar una dotzena de persones. Sardanes, un concert de la Coral Germanor Empordanesa o el concert de swing a l'hora del vermut van anar-se succeint.

Dos dels espais que mantenen una programació durant totes les fires és l'envelat de plaça Catalunya i la la Caseta de la Casa Cultural d'Andalusia a la zona del firal és un altre dels punts on les activitats estan assegurades.

I per als més petits titelles al matí «Contes empaperats i personatges esbojarrats» i Zum, Cia la Tresca i la Verdeas, a la tarda a la plaça Josep Pla. I també per al públic petit, sempre els queda la diversió de l'espai del parc d'atraccions del firal ahir amb jornada inclusiva.

Per avui la ciutat dedica un dels actes principals a la gent gran. La Diada de la Gent Gran homenatge i lliura medalles a les persones que enguany compleixen noranta anys. També hi haurà sardanes, balls a l'envelat i es manté l'àmplia oferta d'exposicions.