L'AECC-Catalunya contra el Càncer de Girona va fer entrega dilluns a la Fundació Salut Empordà (FSE) de 33 Coixins del Cor, que es fan servir després de les intervencions de càncer. Els coixins per a l'hospital de Figueres, realitzats a partir de la tècnica de patchwork, han estat confeccionats de manera desinteressada per integrants del Grup de Patchwork del Casal d'Avis de Palafolls.

D'aquesta manera, la Fundació Salut Empordà se suma a la iniciativa d'altres hospitals de les comarques gironines, que distribueixen coixins en forma de cor entre les usuàries que es troben en el procés postoperatori d'una mastectomia com a conseqüència d'un càncer de mama.

Aquests coixins s'han fet pensant en el benefici que tenen per a les dones que han patit una intervenció: es col·loca sota del braç i permet protegir la cicatriu, alleujar el dolor i dormir més còmodament damunt del costat de la ferida.

Aquesta iniciativa va sorgir als Estats Units el 2001, quan a una infermera operada de cirurgia mamària li van cosir un coixí amb forma de cor que s'ajustava confortablement sota el braç. A partir d'aquí i en veure els beneficis del coixí del Cor per les pacients, la iniciativa es va estendre per tot el món.

L'acte d'entrega dels coixins es va fer dilluns passat i hi van assistir el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, la cap d'Infermeria, Paqui Abulí i la Treballadora Social i Coordinadora de Voluntariat Hospitalari de l'AECC-Catalunya contra el Càncer, Mireia Romero.