Desenes de persones es van congregar ahir a la Rambla per homenatjar Juan Luis Fornieles, el veí de 64 anys i natural d'Almeria que va morir dilluns després de rebre una ganivetada al coll en plena Rambla. La plaça de l'Ajuntament va acollir l'homenatge, en què van participar familiars, amics, veïns, regidors i representants dels cossos policials.

L'acte, que no va incloure parlaments institucionals, es va celebrar en plenes Fires i Festes de la Santa Creu. Un cop dissolt el minut de silenci institucional, familiars de les víctimes han continuat concentrats davant l'Ajuntament amb cartells i pancartes en els quals es reclamava justícia.

L'homenatge ha sigut sobri però carregat d'emotivitat. El crim ha commocionat la ciutat en plena festa major, i durant els actes de fires l'Ajuntament no farà parlaments en senyal de condol. Tot i això, no s'ha decretat dol oficial.

A la Rambla, els darrers dies s'ha improvisat una ofrena espontània per familiars i veïns de la ciutat en el punt on es va produir el crim.

La víctima va morir poc després de rebre una punyalada al coll mentre estava assegut en un banc de la Rambla. El detingut va declarar que ho havia fet per «desig de venjança» i que se sentia «maltractat» per les institucions. Va comprar el ganivet un dia abans però va assegurar que dilluns va actuar a l'atzar quan, cap a les nou del vespre, va enfonsar el ganivet al coll de la víctima perquè volia «matar un home català i de Figueres».

L'autor confés ja havia matat una dona el 2006 i va ser condemnat per l'Audiència de Girona el 2008 a internament psiquiàtric perquè li van diagnosticar una esquizofrènia paranoide.