La dotzena edició de la Cursa del Castell de Sant Ferran va comptar amb 354 corredors i 125 nens que van participar en els circuits de 10 i 3,5 quilòmetres. David Garcia i Carmen Rodríguez, corredors independents, van ser els guanyadors en categoria masculina i femenina del recorregut llarg, mentre que a la cursa curta els primers en creuar la línia de meta van ser Nil Roig i Nina Roig, ambdós del Club Natació Olot.

La cursa del Castell de Sant Ferran és tot un clàssic i en els darrers anys ha aplegat al voltant de 400 corredors de totes les edats.

El circut s'inicia a l'estadi Albert Gurt i recorre el castell. El millor temps el va fer David Garcia Sánchez en categoria masculina, amb 38,24 minuts, seguit de Sergio Crespo Aibar, amb 39,03, i Nil Domènech va quedar tercer amb 40,25 minuts. En categoria femenina la més ràpida va ser Carme Rodríguez (46,53 minuts), seguida de Sònia Bassasa (49,04) i Mercedes Vizuete (51,11).

En el circuit curt, Nil Roig, Gerard Martínez i Sergio Pano van ser els més ràpids en categoria masculina i Nina Roig, Duna Mayne i Andrea Loza, en femenina.