Setze creacions van competir ahir en el tradicional concurs de Creus de Maig de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres. El jurat va premiar sis composicions després de valorar aspectes com el disseny, l'originalitat o la més daliniana.

La creu de l'Associació de Veïns del Turó Baix va tornar a guanyar el premi a millor disseny per cinquè any consecutiu. La creació constava d'una creu feta amb blocs de fusta i elements florals suspesa en l'aire.

La més original va ser la de la plaça de l'Estació, que també va revalidar el premi; la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül es va endur el guardó de més tradicional; la millor composició floral va ser per al Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim; el Centre Penitenciari Puig de les Basses va guanyar en més daliniana i l'associació de veïns de l'Eixample es van endur el premi per la creu més popular. L'entrega de premis també va reconèixer les creus d'entitats que treballen amb persones vulnerables. Els guardons es van entregar en un acte a la Sala de Plens presentat pel periodista Carles Pujol i amb la presència de regidors. Les creus van lluir durant tot el dia en diversos punts de la ciutat.