La Denominació d'Origen Empordà va assolir el 2018 un nou rècord de vendes. Els cellers empordanesos van vendre l'any passat un total de 5.939.296 ampolles a tot el món, una xifra que representa un increment del 6% respecte a l'any anterior amb un augment especialment significatiu a Catalunya, amb un 9%. El mercat gironí continua concentrant la majoria de les vendes de la DO Empordà, amb un 44% del total; seguit de la resta de Catalunya, amb un 32%; un 11% a les exportacions, i un altre 11% al celler.

En l'última dècada, les vendes dels cellers DO Empordà no han parat de créixer amb increments continus. Només en els últims cinc anys aquest augment s'ha situat en el 22,92% respecte als 4,8 milions d'ampolles comercialitzades el 2013. I l'any passat ho van continuar fent assolint la xifra rècord.

Per tipologia de vi, el negre continua sent la varietat més venuda, amb 3,3 milions d'ampolles el 2018, pràcticament la mateixa quantitat que l'any anterior. En segon lloc, els vins blancs, amb 1,5 milions d'ampolles venudes i un increment del 14%. Els rosats han pujat un 19% les vendes amb 863.113 ampolles comercialitzades. Els vins dolços es mantenen prop de les 100.000 unitats venudes.

Exportats a 50 països

Al llarg de l'any passat, 637.078 ampolles amb el logotip de la DO Empordà es van destinar a l'exportació. Els principals importadors dels vins empordanesos són Suïssa, Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Bèlgica, Xina, França, Regne Unit i Andorra. En conjunt, els cellers exporten els seus vins a prop d'una cinquantena de països.

L'aposta dels cellers d'oferir vins de qualitat amb personalitat pròpia ha contribuït a l'augment de vendes els últims anys.

L'últim exemple, segons han remarcat des de la DO Empordà, ha estat el bon resultat obtingut pels vins en el concurs Grenaches du Monde, que s'ha celebrat a Perpinyà amb 16 medalles, 11 d'or i 5 de plata.

La DO Empordà, a més, es troba entre les denominacions que han assolit més guardons en aquesta setena edició del concurs.