L'UGT ha denunciat que una interna de la presó de Puig de les Basses, a Figueres, amb "un clar perfil psiquiàtric" va agredir i va amenaçar de mort diumenge passat un funcionari d'aquest centre penitenciari, en unes dependències no condicionades per a aquest tipus d'interns.

En un comunicat, el sindicat explica que, sobre les 19.00 hores d'aquell dia, el funcionari va patir una agressió per part d'una interna a la qual estava acompanyant des del pati a la seva cel·la.

La interna es va abalançar sobre el funcionari per l'esquena i el va reduir amb "gran violència" mentre l'amenaçava amb un bolígraf manipulat que li va posar al coll, cridant que anava a acabar amb la seva vida.

Un altre funcionari i un pres van poder reduir inicialment l'agressora, i els funcionaris que van acudir posteriorment van rebre mossegades i van patir contusions de consideració.

La UGT critica la política del Departament de Justícia de la Generalitat en matèria de presons i assegura que la interna protagonista dels successos de Puig de les Basses compta amb "un clar perfil psiquiàtric i un llarguíssim historial d'agressions", però que ha ingressat en unes dependències sense condicions adequades per a aquest tipus de casos.

A més, el sindicat denuncia una "alarmant falta de personal" en aquest centre penitenciari, a l'hora que felicita a qui van assistir al funcionari en el moment de l'atac.