08 de maig de 2019
08.05.2019
Diari de Girona

Borrassà recull en un llibre els mil anys d'història del municipi

Els autors, Antoni Cobos i Bel Sabadí, han recollit la documentació d'entre els anys 817 i 1900

08.05.2019 | 00:00
Borrassà recull en un llibre els mil anys d'història del municipi

L'Ajuntament de Borrassà ha editat un llibre en què es recullen els mil anys d'història sobre la població incloent els nuclis de Creixell i Vialmaorell. El Recull documental (817 - 1900) és obra del professor de llatí Antoni Cobos i de la investigadora Bel Sabadí. El volum s'ha penjat al web municipal per posar-lo a disposició dels veïns, d'historiadors i de tothom qui hi estigui interessat.

Els autors de l'obra han buidat nou arxius públics per recollir, concentrar i ordenar cronològicament en un volum tota la història documentada que hi ha de Borrassà.

El volum Recull documental (817 – 1900) presenta dues parts ben diferenciades: en la primera s'hi presenten els documents que fan referència al municipi i, en la segona, hi ha la documentació eclesiàstica continguda a l'Arxiu Diocesà de Girona. En ambdós casos els regestos o resums, més o menys breus, anteposats a la transcripció d'un document estan ordenats cronològicament.

Per l'alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, «és bo de saber i conèixer d'on venim per tenir una forta base de cara a encarar els reptes actuals i futurs». Ha afegit que «comptem que aquest treball sigui l'embrió de futurs estudis que aprofundeixin en la història de Borrassà».

El volum es dirigeix a un públic divers, des dels mateixos veïns, passant pels curiosos i les persones interessades en el món de la història, i fins als historiadors, als quals pot ajudar en les seves recerques i investigacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook