08 de maig de 2019
08.05.2019
Diari de Girona

Ven un canó antic per 6.700 € a Internet i el Seprona el denuncia en ser patrimoni

Es tracta d'una peça del segle XVII que es col·locava en vaixells de l'època · L'amo que resideix a Vilajuïga va dir a la Guàrdia Civil que li havia regalat el pare

08.05.2019 | 11:19
El canó del segle XVII que es venia per Internet

Venen un canó antic per 6.700 euros a Internet i el Seprona de la Guàrdia Civil acaba denunciant el propietari perquè estava catalogat.

Després d'una investigació, els agents han pogut acreditar que es tracta d'una peça del segle XVII que es col·locava en vaixells de l'època. 

El propietari quan la policia hi va anar, els va dir que li havia regalat el pare que es dedicava a les antiguitats. Però ha acabat denunciat per un presumpte delicte contra el patrimoni històric.

Aquesta actuació es va fer el sis de maig i el comís es va fer després que components del Seprona de la Guàrdia Civil de Girona van tenir coneixement que en una pàgina d'Internet dedica a la compravenda es trobava anunciat un canó antic pel preu de 6.700 euros.

Els agents van començar a investigar l'origen l'anunci i van constatar que el seu propietari era de Vilajuïga.

Un cop localitzat el propietari de l'habitatge, els agents van comprovar que tenia un canó molt antic i els va manifestar que no tenia cap documentació de l'objecte i que l'hi havia regalat el seu pare que es dedicava a les antiguitats.

Els agents actuants davant la possibilitat que l'objecte pogués estar catalogat com a patrimoni històric, van consulta el cas al Museu d'Armes Navals de Barcelona que va confirmar que el canó podria ser dels denominats Falconete Pedrero dels que es col·locaven en els navilis sobre el segle XVII.

Per tot això, els policies van instruir diligències per un suposat delicte Contra el Patrimoni Històric que es van lliurar al Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia dels de Figueres, i el canó va acabar dipositat a disposició judicial al Centre Arqueològic Subaquàtic de Catalunya de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook