Operació de l'Agència Tributària a la seu de GM Food Iberica de Vilamalla. Personal de l'organisme va arribar ahir a les deu del matí a la seu que la companyia té al polígon industrial del municipi i ho van fer amb el suport dels Mossos d'Esquadra, que hi van desplegar diverses unitats dels ARRO i de la Policia Administrativa.

Tot i que no va transcendir el motiu de la inspecció, el registre es va centrar en les oficines que la companyia té en aquestes instal·lacions del polígon industrial. En un primer moment, desenes de treballadors van sortir a l'exterior del recinte però al llarg del matí van poder tornar a entrar i sortir amb normalitat.

Des de la companyia van assegurar estar «molt tranquils». «La companyia és totalment escrupolosa amb totes les normatives i, per suposat, també amb les fiscals», van afirmar amb relació al registre de l'Agència Tributària.

Venut per 110 milions

L'empresa, la més gran de les comarques gironines, la va adquirir el conglomerat xinès Bright Food l'any 2015 per 110 milions d'euros.

L'any passat, el consell d'Administració de Bright Food Group Spain, accionista majoritari de les empreses que formen el Grup Miquel, va aprovar el canvi de denominació social per convertir-se en General Markets Food Iberica. La decisió responia a la voluntat de posicionar l'empresa gironina en el lideratge del mercat horeca espanyol.

El grup té un facturació anual de més de 1.100 milions d'euros i un equip de més de 2.400 treballadors. Té sis seus repartides per la geografia espanyola i és líder en el mercat d'hosteleria i restauració a Espanya amb un facturació al sector de 673,5 milions d'euros amb les seves ensenyes de Gros Mercat (que compta amb 67 centres) i la divisió Foodservice. També disposa de més de 600 establiments de proximitat sota els paraigües de SUMA, Proxim i SPAR.