El vent de tramuntana que va bufar diumenge, en alguns punts per sobre els cent quilòmetres per hora, va tombar els arbres recent plantats a la plaça Escorxador de Figueres i va obligar a revisar una façana i una balconada. Són algunes de les actuacions dels Bombers, que ahir al matí també van retirar un arbre a la Jonquera.

Els arbres caiguts a la plaça recentment urbanitzada eren exemplars joves que no van resistir la seva primera tramuntanada. El regidor de Compromís, Òscar Vergés, se'n feia ressó ahir.

L'obra encara no està recepcionada i l'empresa responsable es va encarregar de reposar-los, segons l'Ajuntament. També van caure exemplars del carrer Joan Arderius. També a Figueres, segons els Bombers, es va haver de sanejar una façana al carrer Nou, 163 i es va revisar una balconada a l'avinguda Salvador Dalí, en els dos casos per evitar despreniments.

Les incidències es van produir diumenge cap al tard. Ahir al matí, a tres quarts de deu, es va haver d'actuar a la Jonquera per tallar una branca al carrer Prat d'en Malagrava, 14. També es van retirar branques a la carretera C-66, a Sant Ferriol, a la Garrotxa.