L'Ajuntament de Figueres ha tret a concurs el contracte pel manteniment dels espais verds de la ciutat, amb un pressupost de 5,5 milions d'euros. El servei s'externalitza per un període mínim de dos anys, prorrogables dues anualitats més. Donat aquest cas, el cost ascendiria fins els 9,5 milions. Les empreses tenen temps per presentar les ofertes fins el 19 de juny.

Es tractaria d'un «contracte pont» que contempla l'inici dels tràmits per a la municipalització d'aquest servei, després que l'oposició tombés l'agost passat posar-los a concurs com ja s'havia fet amb la neteja viària i la recollida de residus. La licitació del servei es va aporvar en el darrer ple municipal, celebrat el dijous passat amb els onze vots a favor del PDeCAT, Cs i PP i deu en contra d'ERC, CUP, CExF i PSC.

De fet, l'oposició va criticar durament que l'equip de govern portés a aprovació la privatització temporal en el darrer ple abans de les municipals, així com que s'incomplís l'acord de ple per a la municipalització del servei.

L'empresa mixta Ecoserveis gestiona des de 2001 el servei de neteja viària, recollida de residus, enllumenat i manteniment de les zones verdes de Figueres. El contracte caducava el passat mes d'octubre però se li va aplicar una segona pròrroga.

Referent a la neteja, el servei ja està adjudicat per 23,6 milions d'euros i entrarà en funcionament tan bon punt finalitzi la pròrroga. Quant a parcs i jardins, la privatització podria entrar en servei el darrer trimestre de l'any i el govern sortint de les eleccions del 26-M haurà d'afrontar en els propers dos anys la seva municipalització.