Sant Martí d'Empúries tornarà a acollir Arrels de Vi, la fira professional vitivinícola amb la presència de 28 cellers de la DO Empordà i un celler convidat del Rosselló. La fira està oberta a tothom. Els assistents podran tastar més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta, conèixer de primera mà els propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler els vins de qualitat de la DO Empordà. La fira se celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de juny.

Prèviament, dilluns es va celebrar el tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels de Vi 2019, el millor blanc, negre, rosat i dolç.

El director del tast Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store de l'Escala, segons l'organització, ha fet una rigorosa selecció d'experimentats sommeliers, escollits tant per la seva trajectòria, així com per la sensibilitat amb els vins de la DO Empordà i el seu compromís envers el territori.

Enguany participen 18 tastadors en el tast al MAC Empúries. Segons Sabadí, «és un any de rècord pel que fa a reconeixements i nombre d'ampolles venudes, els vins de l'Empordà s'han consagrat en un mercat tan competitiu com és el del vi».

Arrels de vi complirà enguany dotze edicions. Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s'ha consolidat com l'única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general.

Amb Arrels de Vi, diu Abernethy, «oferim el luxe de tastar més de 100 referències dels grans vins de la DO Empordà en copa Riedel, escoltant de primera mà les explicacions dels seus creadors, els propietaris i enòlegs dels cellers empordanesos».

A la fira també s'hi podran trobar altres productes com Anxoves de l'Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: Formatges La Balda i Le Bolut, el show degustatiu d'ostres Ostrens, Oli d'oliva verge Serraferran i el Festival Castell Peralada.

A la fira també s'hi organitzen activitats paral·leles com tallers o visites guiades.