El Castell de Peralada portarà a terme de nou l'anellament de cigonyes al Parc del castell. A la jornada es comptarà amb la participació d'onze escoles de l'Alt Empordà.450 alumnes d'entre 3 i 12 anys podran veure i participar de l'anellament.

L'anellament serà el divendres 31 de maig al matí. El 1998 van néixer les primeres cries en el marc d'un projecte de reintroducció de cigonyes que ha anat creixent fins a l'actualitat que comptem amb 35 parelles.

Prèviament, el 1996, amb la col·laboració del llavors director del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Jordi Sargatal, es van portar trenta exemplars de cigonya des de diferents pobles de Caceres, a Extremadura.

El 2011, en veure l'èxit del programa de reintroducció, la Fundació Castell de Peralada va començar a organitzar les jornades.

Els escolars poden anellar les cries acabades de néixer seguint les indicacions dels ornitòlegs, Jordi Sargatal i Oriol Clarabuch, i el conservador del Parc, Jaume Bosch.

L'anellament consisteix en la col·locació de dues anelles a cada cria de cigonya: una anella d'alumini del Departament de Medi Ambient i una anella blanca distintiva de l'indret on s'anellen.

Els escolars s'agrupen en petits grups al centre dels quals se sol col·locar un dels pollets per anellar-lo i per donar-los informació sobre les cigonyes.

Segons els organitzadors, objectiu de tot plegat, és despertar en l'alumne l'amor per la natura i pels animals, alhora que gaudir d'un dia de treball de camp a l'aire lliure.