Els Mossos d'Esquadra han enxampat un home a la Jonquera que estava utilitzant un programari per robar un cotxe.

Els propietaris se'l van trobar a dins del vehicle i la policia va descobrir que manipulava amb una tauleta electrònica la central de comunicació i diagnosi del vehicle.

L'arrestat és un jove de 28 anys i de nacionalitat francesa, el qual va acabar arrestat com a presumpte autor d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle.

La investigació no es dóna per tancada i els Mossos no descarten noves detencions relacionades amb el fet.

Els fets van succeir el passat 20 de maig quan un home va intentar sostreure un vehicle que estava estacionat en el pàrquing d'un centre comercial de la Jonquera.

Una parella va trobar-se un home a l'interior del seu vehicle, assegut al seient del conductor, que manipulava una tauleta electrònica amb un cablejat connectat als ports de la central de comunicació i diagnosi del turisme.

La parella va alertar els serveis d'emergència i amb l'ajuda dels vigilants del centre comercial van retenir el lladre. Els Mossos van comprovar que aquella persona havia fet servir un programa informàtic per obrir i manipular el vehicle a través dels ports de la centraleta electrònica i amb l'ajuda d'un descodificador informàtic.

Per aquest motiu el van detenir com a presumpte autor d'un robatori i furt d'ús de vehicle en grau de temptativa.

Reincident a Figueres

Es dona el cas que la Gendarmeria també el va detenir el passat 2 d'abril per sostreure un vehicle a Figueres. En aquella ocasió, es va recuperar el vehicle sostret prop de Montpeller (França), i es va comprovar que l'havia intentat vendre'l a través d'un portal de compravenda d'internet francès, amb els quilòmetres manipulats i canviant el software de diagnosi del vehicle.