27 de maig de 2019
27.05.2019
Diari de Girona

Comissen 200 quilos de peix a l'Escala perquè no reunien garanties per a la venda

Els Mossos denuncien dues persones i poden enfrontar-se a infraccions de fins a 60.000 euros

27.05.2019 | 11:13
El peix intervingut a l'Escala

Els Mossos d'Esquadra han comissat 200 quilos de peix a l'Escala perquè no reunien garanties per a la venda.

Els policies han denunciat dues persones i poden enfrontar-se a infraccions de fins a 60.000 euros.

Els fets es remunten al 21 de maig, quan el matí del 21 de maig, els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona, juntament amb un inspector de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, van realitzar un control de peix fora el recinte de la llotja de L'Escala, per detectar productes pesquers que no havien estat venuts a la llotja i, per tant, no tenien cap mena de documentació de control ni traçabilitat.

Durant aquesta actuació els agents especialitzats en medi ambient van aturar dos vehicles, un d'ells portava al seu maleter, 77,5 quilos de peix blau i l'altre 114,5 quilos, tots sense cap documentació que justifiqués la seva procedència. A més, el transport tampoc disposava de cap mesura adequada per a la conservació del producte.

Al segon conductor, també li van localitzar una bàscula que possiblement es podria utilitzar per vendre posteriorment el peix al detall. Aquestes infraccions estan tipificades com a greus a la Llei de pesca i acció marítimes i poden arribar a suposar multes de fins a 60.000 euros.

Els denunciats tenen 49 i 56 anys, nacionalitat espanyola i francesa respectivament i amb domicili a Roses i Perpinyà. Van quedar denunciats per una infracció greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes 2/2010.

Les actes de denúncia han estat trameses als serveis territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta actuació està emmarcada dins l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit