Un company de pis de l'acusat del crim de Roses va assegurar que el dia abans els havia amenaçat de mort i que tenia una actitud molt agressiva. El 17 de juliol del 2017, l'acusat ja va atacar amb un ganivet un dels ocupants de l'apartament, que acusava d'haver fet córrer rumors sobre la seva orientació sexual pel municipi.

Segons el company de pis que va intentar separar-los durant la baralla, el processat va prometre que els mataria a tots i que no li importaven les conseqüències.

Durant la primera jornada de declaracions a l'Audiència de Girona, els investigadors dels Mossos van subratllar la «calma i coherència» que el processat va mostrar hores després del crim, tant el moment en què es va entregar com durant la reconstrucció dels fets.

També va precisar que, dues hores abans d'apunyalar la víctima mortal al cor, s'havia debatut entre matar-lo o no perquè sentia «unes veus» que li deien que ho fes. Els Mossos van localitzar el cos amb signes de violència en un pis de l'avinguda La Gola de l'Estany. Hores més tard, un home es va presentar a la comissaria de Roses.