03 de juny de 2019
03.06.2019
Diari de Girona

Investiguen els factors que impacten a la salut de la població de l'Alt Empordà

Investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta han començat les enquestes i revisions a 550 persones a l'Alt Empordà . L'objectiu és saber les intervencions més adequades per implantar a la comarca en relació a la promoció de la salut i el benestar

03.06.2019 | 11:21
Una imatge d'arxiu de l'Hospital de Figueres

Investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IdibGi) han començat aquest matí les enquestes i les revisions a la població de l'Alt Empordà en el marc d'un projecte per conèixer aquells factors que impacten directament en la salut de la població adulta de l'Alt Empordà.

Es tracta del Projecte PECT "Girona, regió saludable", coordinat per la Diputació de Girona i en el que també participen la Fundació Salut Empordà, el Dipsalut i la Universitat de Girona.

En total, s'entrevistarà a 550 participants de la comarca repartits en l'Àrea Bàsica de Salut de Roses (que inclou els Centres d'Atenció Primària de Roses i Castelló d'Empúries) i en l'ABS de Figueres. El calendari preveu iniciar ara les enquestes a Castelló d'Empúries i al setembre traslladar la investigació a Roses. Més endavant, en una data encara per determinar, l'estudi es farà a la capital de l'Alt Empordà.

S'estudiaran els factors que impacten directament en la salut de la població adulta de l'Alt Empordà, com són estils de vida, característiques sociodemogràfiques i econòmiques, discapacitat, memòria, qualitat de vida, suport social, medicació o prevalença de factors de risc i de malalties cròniques.

D'aquesta manera, segons ha informat la Fundació Salut Empordà, es podran detectar quines són les intervencions més adequades per implantar a la comarca en relació a la promoció de la salut i el benestar i en la prevenció de malalties cròniques, i, alhora, millorar les polítiques públiques.

El "Girona, regió saludable" s'estén a tota la demarcació gironina i, quan s'hagi acabat aquest treball de camp, l'IdibGi haurà atès a més de 2.000 persones de les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Cerdanya oriental.

Participació voluntària

Professionals de l'IdibGi contacten per telèfon amb la persona usuària del CAP, i en el cas que accepti participar voluntàriament en aquest projecte, se li dona cita per a fer-se una revisió en les mateixes dependències del consultori, en un espai cedit per a l'ocasió. L'estudi consisteix en proves funcionals (electrocardiograma, espirometria, cooximetria), en enquestes de salut i també en una exploració física (pes, alçada, índex turmell-braç).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook